Известие

Collapse
No announcement yet.

Липсващ болт 1.9JTD при тампон за двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Липсващ болт 1.9JTD при тампон за двигател

Здравейте, скоро ми смениха тампон на двигател, понеже старият беше почнал да дава фира. Преди 2 седмици се появи тракане в първите 30-60 секунди след стартиране на колата сутрин. Същото се появява при при по-ниски обороти и сменяне на предавките.
    Забелязах, че липсва въпросният болт от снимката и мисля, че вибрациите идват от там, защото изглежда основен и е тази скоба е свързана към тампона.

Дали според вас е това проблемът и къде мога да намеря талъв болт?
    При някои двигатели знам, че подобно тракане се появява, ако няма достатъчно масло, но него съм го проверил и е ок.

Колата е 156 SW
    Attached Files

Вероятно си питал в сервиза, ето как е при мен. Не зная дали може вибрациите да са от това, но е добре да си е на мястото. Можеш да го искаш от колеги, които продават колите си на части.
    Attached Files
    146 1.3 боксер 1996г.
    156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Благодаря за идеята. Ще се разтърся и ще попитам, дали някой го предлага. Ще споделя след това и за вибрациите, дали е оказало влияние.

Comment

Или пък да си вземеш един винт с цилиндрична ниска глава DIN 7984 с вътрешен шестостен и размер М10х60
        Last edited by Alexanderbb; d.m.y г., 10:02.
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
          Или пък да си вземеш един винт с цилиндрична ниска глава DIN 7984 с вътрешен шестостен и размер М10х60
          Евала
          146 1.3 боксер 1996г.
          156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
            И като сложи новия болт...не да вземе да го стяга все едно стяга джантата
            Стигат му само 55 Nm
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
            sigpic

Comment

Вибрациите се оказаха, че идват от заминала мека връзка. При смяна на меката връзка, всички шумове изчезнаха.

Comment

Working...
              X